North Star waterverzachters, de keuze van de vakman

Niet alleen behoren North Star waterverzachters tot de beste toestellen op de markt, met North Star vind je een partner die steeds paraat staat met advies en ondersteuning. Wij helpen de vakman bij het zoeken naar de optimale oplossing en de juiste systemen voor elk project.

Waterverzachters

North Star residentiële waterverzachters

Zacht water, da's altijd genieten. Verbeter je levenskwaliteit met een North Star waterverzachter, die voldoen aan ieders behoeften, of ze nu voor particulier of voor professioneel gebruik zijn. In vergelijking met andere waterverzachters verbruiken North Star waterverzachters tot 50% minder zout en tot 65% minder water om te regenereren. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn onze waterverzachters legendarisch sterk en uitzonderlijk duurzaam.

Ontdek ons volledige gamma
word North Star vakman
Word North Star vakman

Kies voor North Star: totale gemoedsrust, voor de vakmannen en hun klanten.

Niet alleen behoren North Star waterverzachters tot de beste toestellen op de markt, met North Star vind je een partner die steeds paraat staat met advies en ondersteuning. Wij helpen de vakman bij het zoeken naar de optimale oplossing en de juiste systemen voor elk project. 

Word North Star vakman
Star Programma

Doe je voordeel met het STAR programma!

Het STAR programma is een partnerschap tussen de vakman en North Star. Verzamel punten met elke North Star die je installeert, en ruil deze in voor marketing materiaal, opleidingen of zelfs gratis producten!

Doe je voordeel
Lees meer over North Star

Veelgestelde vragen

Wat is een waterverzachter?

Een waterverzachter haalt kalk uit het leidingwater, alvorens dit leidingwater in het huis verdeeld wordt. Dit gebeurt met behulp van harsen, die de opgeloste kalk in het water gaan vasthouden.

Hoe werkt een waterverzachter?

Binnen in de waterverzachter wordt het leidingwater over een harskolom gestuurd, waar de calcium- en magnesiumionen in het water (dus de kalk) vervangen worden door onschuldige natriumionen. Daarom noemt men dit proces ionenuitwisseling. De harskolom heeft een beperkte uitwisselingscapaciteit, die telkens opnieuw “opgeladen” wordt door de harskolom te spoelen met pekelwater. Dit proces wordt regeneratie genoemd.

Bij het regenereren worden de calcium- en magnesiumionen die uit het water gehaald zijn weggespoeld naar de riool, en terug vervangen door natriumionen, zodat de harskolom weer klaar is om water te behandelen.

Hoe hard is het water in mijn streek?

De kwaliteit van het water dat uit onze kranen stroomt, hangt af van de bodemlagen waar het doorheen sijpelt alvorens het opgepompt wordt. De waterhardheid wordt meestal uitgedrukt in Franse graden (°F), waarbij 1 °F overeenstemt met 10 mg kalksteen (CaCO3) per liter water. De niveaus van waterhardheid kunnen in volgende categorieën opgedeeld worden:

zacht water:
middelhard water:
hard water:
zeer hard water:
0-7 °F
8-15 °F
16-30 °F
> 30 °F

In België komt er alleen in de Hoge Venen en in het noorden van de Limburgse Kempen water met minder dan 15 °F hardheid uit de kraan. Je kan de hardheid van het water in je streek opvragen bij de watermaatschappij, of even het kaartje hierboven raadplegen. Er zijn testkits beschikbaar om de hardheid van het water te meten. Bij het afstellen van een toestel wordt dit vrijwel altijd ter plaatse gemeten.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?

1. Financiële voordelen

Het meest objectieve argument voor een waterontharder is misschien het financiële aspect. Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor Waterbehandeling, berekende dat je tot 650 euro per jaar kan besparen dankzij een waterverzachter. Even een kort overzicht:

  • 50% verminderd verbruik van detergenten en zeepproducten, voor een besparing van 210 euro per jaar.
  • 15% besparing op energiekosten, voor een gemiddelde van 63 euro.
  • Minder slijtage en onderhoud aan je warmwater toestellen, voor een gemiddelde besparing van 200 euro.
  • Minder slijtage op kledij en linnen, dat 177 euro op jaarbasis scheelt.

Samen dus 650 euro op jaarbasis, voor een gemiddeld gezin. Indien je opteert voor een hybride toestel, dus een waterverzachter met geïntegreerde drinkwaterfiltratie op basis van actieve kool, zouden we bij deze berekening ook de besparing op flessenwater kunnen bijtellen, waardoor een toestel zichzelf binnen de twee jaar terugbetaalt.

 

2. Comfort & wellness

Naast de financiële voordelen biedt zacht water ook een hele hoop comfort. Je moet minder poetsen, want er gaat geen kalkaanslag meer zijn in de badkamer en keuken. Verder is zacht water op zich al beter voor je huid en haar, wat nog versterkt wordt door het feit dat je minder detergenten gaat moeten gebruiken.

Zacht water is beter voor je wasgoed. Het slijt niet alleen minder snel, maar behoudt zijn kleuren beter en handdoeken blijven lekker zacht. Tenslotte zorgt zacht water voor lekkerdere koffie en thee, omdat de smaken volledig tot hun recht kunnen komen.

 

3. Impact op het milieu

Een waterverzachter heeft ook een positief effect op het milieu. De helft minder zeep en detergenten gebruiken, betekent ook de helft minder zeep en detergenten in het afvalwater. Gecombineerd met de langere levensduur die je huishoudtoestellen en textiel gaan hebben, maakt dit het regeneratieproces ruimschoots goed. Als je een hybride toestel neemt met actieve kool filtratie, draag je nog verder bij aan de beperking van de afvalberg, omdat er geen flessenwater meer nodig is.

Wat is het BTW-tarief voor een waterverzachter?

Voor een private woning ouder dan 10 jaar, geldt het gunstig BTW-tarief van 6%. Voor woningen jonger dan 10 jaar bedraagt het BTW-tarief 21%.

Is flessenwater niet beter dan leidingwater?

Net zoals de kwaliteit van leidingwater varieert naargelang uw gemeente, varieert flessenwater naargelang de producent. Een aantal merken van flessenwater bottelen bronwater, anderen produceren water via filtratie.

Met de technologieën van North Star kan u drinkwater van flessenwaterkwaliteit in huis halen, aan een betaalbare prijs. We hebben filtratie op basis van actieve kool (dat qua smaak richting bronwater gaat) en dan de technologie van omgekeerde osmose, dat u zeer puur water oplevert.

Wordt het leidingwater al niet behandeld?

Er zijn uiteraard minimum kwaliteitsnormen voor leidingwater. Op veel plaatsen wordt water behandeld met chloor om bacteriën te doden, en op sommige plaatsen wordt het water ook gedeeltelijk onthard.

Het doel van deze centrale behandelingen is echter alleen om deze minimumvereisten te behalen. Het water kan nog steeds slecht smaken of ruiken, of magnesium, calcium of andere mineralen of onzuiverheden bevatten. Toch kunnen we stellen dat het Belgische leidingwater in het algemeen van zeer goede kwaliteit is.

Verder is het nooit uit te sluiten dat er zich onzuiverheden in het leidingwater bevinden, bijvoorbeeld door werken aan de hoofdleiding in de straat. Op sommige plaatsen is een voorfilter dan ook aangewezen.